La Carme en el seu despatx treballant. Font de la imatge: Rocio Granados

Carme Guevara,secretària de l’Escola Povill: No m’agrada descriure’m, prefereixo que la gent em descrigui “ 

Javi Milan, Rocio Granados, Georgina Granell, Arnau Álvarez

Des de fa uns quants anys la Carme és la secretària i la conserge de l’edifici de secundària de la nostra escola. Al llarg de la entrevista que li hem fet ens ha explicat aspectes de la seva feina al centre i també algunes activitats a les quals dedica el seu temps lliure.

Carme, descriu-te com a persona

Doncs sóc la Carme Guevara, actualment estic treballant a l’edifici d’ESO a l’escola Povill, com a secretària, i, a part d’això, m’encanta fer altres activitats.

No m’agrada descriure’m, prefereixo que la gent em descrigui. Podria dir com m’agradaria ser o com vull ser: jo intento ser sincera, humil i ser voluntariosa, intento ser així, però sobretot, bona persona. 

Quant de temps fa que treballes al centre? Sempre has treballat a secretaria?

Fa uns 10 o 11 anys que treballo aquí. He fet moltes feines: vaig estar treballant a l’escola Ferrà i Esteva, allà feia suplències, acompanyava els alumnes a fer les excursions, també portava la biblioteca, la vaig informatitzar…  I he fet altres feines també com a professora de reforç. Sóc psicòloga, faig algunes teràpies. I també vaig estar treballant com a directora en una residència. Després vaig venir al menjador d’aquí, del Povill, i més tard em van oferir estar al despatx de secretària.

Sempre has estat aquí a l’edifici de l’ESO o has estat també a primària?

Faig feines relacionades tant amb infantil com amb primària o l’ESO, però ara estic físicament aquí, a l’edifici de secundària. El mes de juliol vaig cap a l’edifici de primària i al principi vaig començar treballant allà.

Quin és el teu horari?

Jo començo una mica abans que vosaltres, començo a les 7:50h. I després acabo a les 17:30h. I el dimecres a la tarda vinc, tot i que els alumnes no veniu. I el divendres a la tarda és l’únic dia que tinc lliure.

Què és el que t’agrada més d’aquesta feina? I el que menys?

El que menys no sabria dir-ho. I el que més és el contacte amb la gent, a mi m’agrada molt estar amb contacte amb la gent. Relacionar-me amb mestres, pares, alumnes… Vull dir, a mi m’agrada això, les relacions humanes…

T’agrada treballar en un lloc on estàs en contacte amb gent jove? Què destacaries de manera positiva dels adolescents?

Sí, a mi m’agrada molt treballar amb adolescents. De manera positiva destacaria que els pots parlar de manera clara, amb sinceritat… Això amb els nens petits no pots fer-ho tant. 

Tens algun hobby? A què dediques el temps fora de l’escola?

A la dansa, m’encanta. Faig danses tradicionals a fora al carrer, ho fem gratuïtament, fem danses d’arreu del Mediterrani, de França, d’Hungria, Macedònia, danses catalanes… Això m’agrada molt, és el meu hobby principal. Un altre hobby és escriure poesia, tinc poesies escrites, i si aneu a la biblioteca, hi ha un recull de poesia dels voluntaris d’Olesa i en surten dues que vaig guanyar. També tinc un llibre escrit en memòria del meu pare; el vaig escriure perquè es va morir i va ser una manera més de poder passar el meu dol i la meva tristesa, i al mateix temps em sento orgullosa d’haver-ho fet. Està a la venda també.

Sempre ho has fet això de ballar?

De petita no vaig voler fer dansa, perquè era molt tímida i tenia vergonya de fer dansa amb altres nens o nenes d’altres escoles, perquè d’aquí a l’escola no es volia apuntar ningú. Però sempre m’ha agradat ballar, jo tinc un estudi a casa, a dalt a les golfes, i vaig a ballar el que sigui, el que em vingui de gust…