Aleix Navarro: “La màgia m’agrada, però no per dedicar-m’hi”

Alba Martínez

L’Aleix Navarro és un alumne de Creixen Povill Olesa que cursa 3r d’ESO. És un aficionat a la màgia i en aquesta entrevista explica el seu talent ocult.


Aleix, ser mag no deu ser gens fàcil. Com vas descobrir el teu interès per la màgia?

Als 6 anys em van comprar un joc de “màgia borràs”, d’aquests per a nens, que m’agradava molt. També el meu pare feia trucs absurds, però m’hi vaig aficionar. Vam comprar-ne més, de jocs, i des d’aleshores vaig començar a evolucionar amb diferents eines que anava trobant.

Segurament fa molt temps que tens aquesta afició i recordes els teus inicis. Quin va ser el primer truc de màgia que vas aprendre?

Era un que feia amb la “màgia borràs” del Mickey Mouse. Tenia diferents cartes amb diferents personatges de Disney numerats. Havia d’escollir una persona, fer uns quants passos i acabava endevinant la carta.

Com aprens nous trucs de màgia? Tens ajuda?

Sí, ara mateix tinc un amic que és mag amb el qual compartim trucs de màgia. També YouTube m’ajuda molt per aprendre molta varietat de trucs.

Estem segurs que saps fer un munt de trucs de màgia. En tens algun de preferit?

Això depèn de l’ocasió. El 80% dels trucs que faig és amb cartes, ja que m’agrada més, o si no amb monedes…

Pot ser frustrant que no surti un truc. Alguna vegada te n’ha sortit malament algun?

Sí, al final el que has de fer és improvisar. Un dia en un espectacle de la meva escola de música, vaig fer un truc en el qual em vaig equivocar i no ho vaig poder arreglar. Havia de treure una carta de la meva boca i en vaig agafar una que no era l’escollida.

Actualment hi ha molts concursos de màgia. Alguna vegada has participat en algun o tens pensat anar-hi? A quin?

No he participat a cap concurs. Sí que és veritat que em vaig apuntar a un concurs d’arts d’una espècie de Got Talent, però a nivell d’Olesa. Es va acabar cancel·lant perquè només érem tres participants. De moment, no tinc pensat apuntar-me a cap concurs. Últimament tenia la màgia una mica abandonada, ara vull tornar a començar de nou.

Un mag necessita públic: família, amics, companys… Com et prepares per a una actuació?

Amb molt de temps, sobretot. Has de pensar en el que has de fer i quins trucs faràs.
Quan surts allà ho fas, improvises i parles.

De cara al futur, tens pensat dedicar-te professionalment al món de la màgia? O penses que ho mantindràs sempre com un hobby?

Ho tindré com un hobby. Tinc molt clar que em vull dedicar a les ciències i la màgia m’agrada, però no per dedicar-m’hi.

Després de tant temps dedicant-te a la màgia, quines habilitats creus que són necessàries per ser un bon mag?

Has de saber parlar en públic, sobretot, és el més important. Sí que és veritat que influeix la mida de les mans, jo tinc les mans petites i hi ha molts trucs que no puc fer. Però sobretot saber parlar en públic, saber entretenir a la gent i si tens una bona economia molt millor. Hi ha molts jocs que són bons i costen dos mil euros.

Des de la teva experiència, quins consells donaries a algú que vol començar a aprendre màgia?
Que comenci per l’inici, que comenci fent jocs que siguin matemàtics i fàcils de fer. Que no requereixin una manipulació de cartes.