Sortida al bosc vertical de Mataró. Font de la imatge: Marta Figueres

Tornen les sortides i els viatges a la nostra escola

A causa de la pandèmia, moltes d’aquestes activitats no es van realitzar en els dos cursos anteriors

Isaac Flores, Miquel Amores, Roger Silvestre, Biel Temporal

Amb la pandèmia, la majoria d’excursions i sortides que se solien fer a l’ESO no es van poder dur a terme. Amb la situació de Covid i les restriccions que hi havia aleshores, el professorat no va poder programar les diferents activitats que tenien pensades fer fora de l’escola. En aquell moment, no es podien barrejar grups bombolla; a més, agafar transport públic era certament complicat pel risc de contagi… Actualment, la situació és del tot diferent, cosa que ha permès al professorat del centre organitzar aquestes escapades una altra vegada.

Alumnes de 1r a la draga de Banyoles. Font de la imatge: Gonzalo Pertierra

Al començament de curs, els més petits de l’ESO visitaran una reconstrucció a escala d’un poblat del neolític a Banyoles. Allà realitzaran diferents activitats relacionades amb tota aquella etapa prehistòrica, com ara llançament de javelina (on els visitants aprendran com caçaven els nostres avantpassats), elaboració de farina (aprendran a moldre blat per fer farina com feien antigament), visita a les diferents restes prehistòriques (on exploraran i descobriran la vida de la gent de la prehistòria).

A mitjans de curs, l’alumnat de 1r ESO visitaran el saló del còmic, un esdeveniment celebrat una vegada a l’any a Barcelona, on es mostren curiositats relacionades amb còmics com figures, cartells…

Al final de curs, arriba l’estada de fi de curs. En aquesta, tot l’alumnat passarà tres dies i dues nits en un alberg de Catalunya. Aquesta iniciativa està pensada per cohesionar més el grup. 

Al 1r trimestre, els alumnes de 2n ESO gaudiran d’una excursió al Monestir de Sant Benet, que consisteix en visitar un antic monestir, però amb aspecte restaurat i renovat. Es farà un taller de cuina medieval, on aprendran els antics àpats; una gimcana, on recorren el monestir fent activitats i, en general, tota mena de coses relacionades amb aquesta època. L’excursió durarà tot el dia, una dia durant el mes de Novembre.

Més endavant, al 2n trimestre, els alumnes de 2n d’ESO es desplaçaran a Barcelona, per visitar el museu de la ciència, el CosmoCaixa. Allà descobriran tant les novetats com les bases de la ciència, l’univers i el mon actual,  a la vegada que es diverteixen amb els seus companys. Una  bona experiència per als alumnes d’aquest curs, per a indagar en tota mena de temes científics. 

Acabem el curs igual que el curs anterior: l’alumnat anirà a passar uns dies a una casa de colònies. Això es farà per unificar la classe.

Alumnes de 3r fent activitats aquàtiques. Font de la imatge: Marta Figueras

 Al 1r trimestre, 3r ESO gaudirà de l’excursió a la base nàutica de Pineda, on gaudiran d’activitats al mar.

Al 2n trimestre aniran a aquesta excursió: la visita al Yomo. Aquesta està situada a Barcelona, a La Farga. El Yomo és el Youth Mobile Festival, lloc on els joves es poden divertir experimentant amb les noves tecnologies. Se centra en l’entorn del Mobile World Congress, que se celebra del dia 26 de febrer.

I finalment, per acabar el curs, aniran a visitar les instal·lacions de TV3, per veure una mica com és el món del periodisme i la televisió.

Aquest curs, els alumnes de 4t d’ESO ja han tingut l’oportunitat d’anar al bosc vertical situat a Mataró. Allà han fet activitats relacionades amb les tirolines i l’esport d’aventura sobre els arbres. L’excursió es fa fer el passat dijous 14 d’octubre, durant tota la jornada escolar. L’excursió va consistir en realitzar diferents proves d’altura penjant dels arbres i equipats amb un arnés, i diverses cordes per assegurar la seguretat dels nois i noies. Hi havia diferents nivells de dificultat, per adequar-se a les preferències de cadascú.

Una altra excursió que podran fer al segon trimestre serà una sortida literària per Barcelona. Allà faran una passejada pels indrets on va viure i treballar Santiago Rusiñol, mentre llegiran fragments de la seva obra més important:  l’Auca del senyor Esteve.

I, per acabar la seva estada al centre, els alumnes de 4t faran el viatge de fi de curs. Aquesta sortida és el comiat dels quatre cursos que han estat en aquesta etapa educativa, en la qual es divertiran i exploraran noves ciutats amb els seus companys i professors. Aquest viatge és realitzarà al maig de l’any vinent, 2023, quan el curs estigui a punt d’acabar.