Els alumnes de 4t d'ESO preparen les castanyes als més petits. Font: Marta Gonzalez.

Torna la tradicional castanyada a la nostra escola

Noa Peso, Marta González, Carla Sala, Irina Rodriguez,Yassine El Ouali

Després de dos anys de pandèmia, els alumnes de quart de l’Escola Povill hem pogut tornar a celebrar la tradicional festa de la castanyada amb els nens i nenes de primària. Aquesta festa es fa sempre el divendres a la tarda, abans del cap de setmana de Tots Sants.

Com és tradicional, han sortit tots els cursos d’infantil i primària al pati gran i s’han posat en cercle, cadascun amb el curs. En primer lloc, ha vingut una castanyera disfressada, que normalment és alguna professora, i ha fet un petit espectacle per els més petits de l’escola. Després els alumnes de quart han començat a preparar les castanyes per repartir-les entre els nens i nenes. Al final, quan tothom ha acabat les castanyes, s’ha fet un ball tradicional de comiat amb tots l’alumnat i professorat.

Durant aquest pont de Tots Sants els alumnes de quart han muntat una parada de castanyes  a la plaça Catalunya d’Olesa. Aquesta activitat serveix perquè cada nen i nena pugui recaptar diners per pagar-se el viatge de fi de curs. Aquesta activitat es fa des de sempre, fins els nostres pares quan eren alumnes en tenen record.

Els alumnes de primària es preparen per fer el baill de la castanyera. Font de la image: Marta Gonzalez.