La redacció del Creixen Povill Report es prepara per un nou curs. Fotografia: Gemma Sànchez

Torna a l’escola la revista Creixen Povill Report

El projecte compta amb els 11 alumnes de 4t d’ESO que cursen la matèria optativa de Periodisme

Els alumnes de 4t d’ESO de la matèria de Periodisme han començat un nou projecte. Es tracta de generar continguts per a una publicació digital: Creixen Povill Report. En aquesta plataforma, tothom pot accedir per informar-se del que passa a l’escola, el seu entorn i del que interessa al jovent. 

El passat dimecres 29 de setembre a l’escola Povill d’Olesa, l’alumnat d’aquesta matèria va rebre la visita de la Berta, l’editora de la revista, que supervisa el treball. Ella els va explicar que durant uns mesos es convertirien en la redacció d’un mitjà de comunicació i, per tant, haurien de treballar els diferents gèneres periodístics com la notícia, l’article d’opinió i l’entrevista, entre d’altres. D’altra banda, els va fer una petita formació sobre com funciona el Wordpress i els diferents aspectes que haurien de tenir en compte abans de penjar qualsevol text a la revista.

L’alumnat d’aquesta matèria està molt il·lusionat de poder començar aquest projecte i aprendre del món del periodisme. El projecte està format pels dos professors de català, el Pol i la Gemma, i els alumnes, Júlia, Adrià, Adriana, Xenia, Andrea, Víctor, Abril, Noa, Laia, Lluc i Carla. L’Adriana i l’Adrià seran els directors de la revista.

Segons els professors encarregats de la matèria, el Pol i la Gemma, “els alumnes que s’han apuntat de manera voluntària a aquesta matèria optativa ho han fet perquè realment els interessa l’actualitat, el món en què vivim i reflexionar sobre tot allò que succeeix al nostre voltant. Els veiem molt motivats per tirar endavant el projecte. Estem segurs que el resultat serà molt bo.”