Moment de l'inici de l'acte. Font: Gemma Sánchez

Segona Lliga de Debat a Creixen Povill

L’alumnat de 4t d’ESO ha participat en la segona edició de la Lliga de Debat organitzada per les escoles Creixen.

Aquest acte consisteix a reunir alumnes de 4t d’ESO dels centres de Sant Gervasi de Mollet del Vallès, Creixen Terrassa, Creixen Goar de Viladecans i Creixen Povill d’Olesa. L’objectiu de la lliga és aprendre a exposar idees davant d’un públic i un jurat i debatre una afirmació donada per la Xarxa Vives. Aquest any l’afirmació ha estat: “Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació”. A partir d’aquesta afirmació, els alumnes han de preparar-se la defensa i l’oposició de l’afirmació, perquè fins el moment de començar el debat no saben què els toca defensar.

Així com el curs passat la lliga es va celebrar a Mollet del Vallès, aquesta segona lliga de debat ha tingut lloc a la nostra vila, concretament al teatre de La Passió d’Olesa, el 16 de gener. L’acte va començar amb una presentació d’en José Ramón Bertolín (director pedagògic de les escoles Creixen) i unes paraules de l’alcalde d’Olesa ( Miquel Riera), que va fer una petita introducció al debat. I a continuació va començar la lliga.

Hi havia un total de 8 equips, dos per escola. Primer, van competir els dos equips de cada centre entre ells en una primera eliminatòria. Després, van començar els debats entre grups de diferents institucions, i els guanyadors van passar a la final i els vençuts van combatre pel 3r i 4t lloc. 

Els alumnes de l’escola Creixen Povill han estat tot el primer trimestre preparant aquest debat i realitzant moltes activitats relacionades amb el tema: han fet xerrades, han buscat notícies sobre la desinformació i la regulació de les xarxes socials i, finalment, s’han preparat per al debat. 

L’habilitat de saber debatre no només és útil en l’àmbit escolar. Saber debatre és útil en el dia a dia de les persones. Els alumnes no només han après a parlar davant de molta gent, sinó també a buscar informació i contrastar-la correctament. També han après a mostrar respecte vers una persona amb diferents ideologies i opinions, així com a tenir un bon domini de la prosòdia, la qual pot ajudar a comunicar-se millor.

Font: Gemma Sánchez