Aules mig buides per culpa de la covid. (Miljko/ Unsplash)

Presència massiva del covid a les aules

Al gener, les escoles de Catalunya es van buidar d’alumnes i professors a causa de la sisena onada de la pandèmia

Per: Carla Gutiérrez, Abril González i Noa Bengoa

Després de tant de temps convivint amb la Covid, el virus ha tornat a impactar amb força en la sisena onada. Aquesta vegada és sobretot a causa de la nova variant Omicron, la qual -segons diuen els experts- és molt més contagiosa, però hi ha menys risc de complicacions i d’arribar a l’hospitalització. A més, també cal tenir en compte que tenim vacunes contra aquest virus i que gran part de la població ja està immunitzada. 

Aquesta onada ha impactat de ple als centres educatius. En tornar de les vacances de Nadal, moltes aules han quedat mig buides a conseqüència de l’alt nombre de contagis. El virus ha passat amb rapidesa d’alumnes a professors, malgrat que s’han mantingut les mesures de prevenció anticovid (gel, mascaretes, grups bombolla, etc.).

El centre Creixen Povill Olesa no ha estat una excepció. Durant la segona meitat de gener més del 50% de l’alumnat de segon cicle d’ESO va contagiar-se. I després va arribar el torn del primer cicle. A aquests confinaments cal afegir el dels alumnes que no estaven immunitzats. A més, també faltava part del professorat que es va contagiar. Resultat: aules mig buides, amb un professor i 5 o 6 alumnes, o buides del tot. La sensació durant aquelles setmanes va ser de caos, ja que les classes no es podien fer amb normalitat: o bé faltaven un munt d’alumnes, o bé faltaven professors de diverses matèries, o bé els alumnes estaven fent cua a les farmàcies per fer-se un TAR per haver estat contacte estret d’algun company que havia donat positiu el dia anterior.

Ja des de finals de novembre i principis de desembre la corba de contagis anava pujant i, amb les festes de Nadal, els contagis van augmentar moltíssim, fet que va ocasionar que a les escoles i instituts la tornada fos caòtica. 

Tot just ara els grups tornen a la seva totalitat, amb el retorn de tot l’alumnat i el professorat, i es poden reprendre les tasques i els temaris que van quedar momentàniament aturats durant el moment de més contagis a les aules.