Font: Pixabay
Font: Pixabay

Llibre o pel·lícula? Quines són les preferències de la gent d’Olesa de Montserrat?

Biel Temporal, Miquel Amores, Roger Silvestre, Isaac Flores

L’equip de reporters de Creixen Povill Report surt al carrer per investigar si la gent del poble es decanta més per llegir llibres o per veure la pel·lícula basada en la novel·la

Ara que s’acosta Sant Jordi hem volgut sortir al carrer per parlar de llibres i pel·lícules.

Per fer aquesta recerca hem realitzat unes enquestes sobre literatura i cinema. Vam preguntar a la gent si, en cas de llibres dels quals s’hagi fet una adaptació cinematogràfica, prefereixen llegir-se el llibre o veure’n la pel·lícula.

En aquest estudi, hem pogut comprovar la diferència que hi ha entre la gent que llegeix freqüentment i la que no té per costum aquesta activitat, la qual cosa es veu reflectida en les respostes de la gent dels carrers d’Olesa de Montserrat. A continuació us mostrarem els resultats de l’estudi.

Segons l’enquesta realitzada, un 59,5% de gent ha vist només la pel·lícula, en el cas d’un film basat en una novel·la, fet que no ens ha sorprès a causa de la gran varietat de pàgines digitals que ofereixen moltes pel·lícules a un cost molt reduït. Seguidament, un 19% de les persones enquestades s’han llegit només el llibre. Per finalitzar la nostra enquesta, tan sols un 21,4% han vist la pel·lícula i llegit el llibre.

Algun dels exemples de llibres amb adaptació a la gran pantalla són: “El senyor del Anells”, “It”, “Charlie i la fàbrica de xocolata”, “Joc de Trons”, “Jocs de la Fam”…