Enguany, les sortides programades per a l'alumnat de secundària inclouen unes colònies a final de curs. Fotografia: Twitter de l'escola @creixenpovillolesa.

L’escola Creixen Povill recupera les sortides escolars després d’un any sense fer-ne

El centre reprèn la rutina de sortides, amb l’objectiu de contribuir a la cohesió de grup i a l’aprenentatge de l’alumnat fora de l’aula

Per: Xènia Ruano, Adriana Carvalho, Adrià Fernández, Andrea Santacana

L’Escola Povill reprèn la seva normalitat de sortides després d’un any amb estrictes mesures contra el coronavirus, que impedien realitzar aquestes activitats. Tot i les dificultats actuals per recuperar la total normalitat en el tema de les sortides, el centre programa una extensa varietat d’activitats fora de l’escola per motivar el seu alumnat a aprendre continguts de manera més pràctica fora de l’aula.

En primer lloc, cal destacar que, després de molts anys valorant aquesta possibilitat, el centre es decideix a oferir com a novetat unes colònies a tots els alumnes de secundària durant l’últim trimestre de l’any, a excepció de 4t d’ESO que farà el viatge de fi de curs.

Aquest primer trimestre, quatre de les excursions previstes ja s’han dut a terme. Van començar els alumnes de primer d’ESO, que van marxar el passat dimarts 18 d’octubre a la Draga de Banyoles (Pla de l’Estany). Aquesta sortida té la finalitat didàctica d’entendre la vida quotidiana al Neolític, donat que en aquest curs s’estudia tot el període de la prehistòria. La sortida va ser organitzada pel professor de Ciències Socials, Gonzalo Pertierra, i dos professors més el van acompanyar: el nou professor de Belles Arts, Jonathan Quina, i la nova mestra de llengua anglesa, Marta Sánchez.

Els alumnes de primer no han estat els únics a marxar d’aventures: els estudiants de tercer d’ESO van anar al Museu de les Matemàtiques, a Cornellà. La finalitat d’aquesta sortida és l’aprenentatge més dinàmic de les matemàtiques, assignatura que els estudiants descriuen com “difícil de pillar”. Per aquest motiu, l’encarregat de la sortida va ser Esteve Jiménez, nou professor de Ciències Matemàtiques, acompanyat de la professora de Llengües Estrangeres, Elisabeth Redondo. Els alumnes de tercer van marxar en tren fins a Cornellà i van tenir l’oportunitat de convertir-se en matemàtics per un dia.

L’alumnat de tercer al Museu de les Matemàtiques. Fotografia: Twitter de l’esola @creixenpovillolesa

Els més grans, és a dir, els alumnes de 4t, van anar al Bosc Vertical de Mataró, el passat dijous 7 d’octubre. La finalitat d’aquesta sortida era la unió de grup i passar un matí fent esport i d’aventures. 

Una altra sortida duta a terme aquest trimestre ha sigut la sortida al Teatre Condal per veure l’obra Assassinat a l’Orient express, d’Agatha Christie, que va reunir tots els alumnes de secundària del centre en una excursió voluntària fora d’horari escolar. En aquest cas la fi era unir tot l’alumnat en una sortida lúdica i cultural. 

Tot i que la majoria de cursos ja han dut a terme alguna de les sortides, els alumnes de segon d’ESO encara tenen pendent anar al Cosmocaixa de Barcelona. Els mestres acompanyants seran Jordi Cerdeira, subdirector i mestre de Ciències, Georgina Navarro, nova professora de Socials al primer cicle de l’ESO, i Ana Egea, professora de Llengua Castellana. La finalitat d’aquesta sortida és aprendre i contrastar diferents tipus de conceptes científics treballats a l’escola.

Pel segon trimestre, estan planejades, de moment, dues sortides. Els alumnes de primer no faran cap excursió en aquest període, però en canvi, al tercer trimestre, a més de les colònies, marxaran al Saló del Còmic, sortida anual que proposa el centre amb la fi d’explicar als alumnes un món literari amb poc reconeixement. Tampoc tercer d’ESO encara no té una sortida fixada per aquest trimestre.

Per altra banda, dos grups que sí que tenen sortides planejades són segon i quart d’ESO. Segon anirà al Monestir de Sant Benet (Bages). Aquesta sortida està pensada per estudiar la vida medieval; per tant, un dels professors responsables que es té previst que hi vagi és el Gonzalo Pertierra. Els alumnes de 4t d’ESO, per la seva banda, aniran a l’Escolab, a Barcelona, per veure com es treballa en un dels centres d’investigació líder del país.

El tercer trimestre serà el més dinàmic, ja que primer, segon i tercer marxaran de colònies, mentre que els alumnes de quart d’ESO acomiadaran l’etapa d’educació obligatòria amb un viatge a Mallorca. 

 

Alumnes al Teatre Condal de Barcelona en la sortida voluntària a l’obra ‘Assassinat a l’Orient Express’.
Fotografia: Twitter de l’escola @creixenpovillolesa