/

L’editora de la revista digital fa una xerrada sobre desigualtat de gènere en els mitjans de comunicació

L’alumnat de 3r i 4t de la matèria de periodisme va rebre per segona vegada la visita de la Maria, l’editora de la revista Creixen Povill Report, el passat dilluns 18 de març. Els va visitar per conscienciar-los sobre la desigualtat de gènere en el món dels mitjans de comunicació. A través de dades i exemples clars va fer prendre consciència als periodistes de l’escola que els mitjans reprodueixen dinàmiques masclistes.

Entre altres coses va parlar de la quantitat de càrrecs directius ocupats per homes en els mitjans de comunicació (86%). Aquesta xifra és molt més elevada que no pas la de les dones (13%).

D’altra banda, va passar un munt de titulars que sovint passen per alt els lectors, però que tenen un fons masclista. Alguns exemples són “Messi, Higuaín i una dona són candidats al millor gol de l’any a Europa”, “Una menor va acceptar tenir sexe per no ser violada per una banda de deu persones” i també “Ariadne Artiles, exdona de  Fonsi Nieto, fa avi a Jose Maria Garcia ”.

Aquesta hora de reflexió amb la Maria va fer veure als periodistes de l’escola que de vegades, de manera inconscient, es transmeten  missatges periodístics que amaguen desigualtat en el tractament dels gèneres. De la mateixa manera, és important que com a consumidors dels mitjans de comunicació siguem crítics i que no acceptem certs missatges periodístics que mostren un tracte diferent entre homes i dones.