Portada del llibre 'La mirada indiscreta'. Fotografia: Editorial Bambú

L’apassionant història de misteri de ‘La mirada indiscreta’

Els alumnes de segon cicle tenim com a lectura de la matèria de Llengua Catalana un trepidant i misteriós llibre d’Àngel Burgas que ens enganxa des dels primers capítols

Per: Víctor Morillo, Laia Garrido, Júlia Soteras, Lluc Morte

Aprofitant que els companys de 3r han de llegir un llibre de misteri per a l’assignatura de Català, els recomanarem el que vam llegir nosaltres l’any passat: La mirada indiscreta, d’Àngel Burgas. En general, aquest llibre va tenir bastant d’èxit entre l’alumnat que ens el vam llegir el curs passat, encara que al principi no ens va atraure massa ja que té bastantes pàgines. Però finalment, ens va agradar la narració d’Àngel Burgas.

El llibre tracta d’un home, en Ramon, que hereta la casa d’estiueig dels seus pares. Allà hi passa tots els caps de setmana i dedicarà moltes hores a un passatemps ben curiós: observar per la terrassa tots els vianants que passen. Però aquesta afició aparentment innocent revelarà una cara fosca i perillosa el dia en que una dona desconeguda i misteriosa s’oblida una bossa de fer esport en un banc davant de la casa. A vegades, una mala decisió ens pot convertir la vida en un malson.

La novel·la és un thriller fascinant sobre els límits de la curiositat. L’autor dona molts detalls a través de descripcions acurades del que va succeint al llarg de l’història. Des del primer moment i fins al capítol final, el lector se sent atrapat i vol descobrir per què algú ha deixat oblidada una bossa amb tants milers d’euros davant d’un banc públic. A qui anaven destinats tants diners? Eren falsificacions o diners autèntics? Es descobrirà finalment el misteri? 

Àngel Burgas i Trèmols és un autor català reconegut a nivell nacional i guanyador de força premis literaris en llengua catalana. Ell mateix vindrà a fer una xerrada a la nostra escola sobre el llibre que avui us estem recomanant. Esperem que els alumnes de 3r i els nostres lectors s’animin a llegir el llibre a partir d’aquesta crítica.