Voluntariat, Pixabay
//

L’alumnat de 4t d’ESO amb diverses associacions

Un any més els alumnes d’últim curs de secundària realitzaran activitats de voluntariat necessàries per assolir el títol d’ESO

Alejandra Parente, Candela Reyes, Jan Temporal i Carla Barcia

Els estudiants de 4t d’ESO porten a terme el projecte de voluntariat de l’escola Creixen  Povill. Aquest projecte, que es va iniciar fa 5 anys, l’han dut a terme tots els alumnes de l’últim curs de secundària. El departament d’educació  obliga a  realitzar les 10 hores del voluntariat per poder assolir el títol de l’ESO.

Tal com comenta l’Aina, la professora d’anglès i qui va iniciar el projecte l’any 2018, l’escola ha fet voluntariat amb diverses associacions. En primer lloc, alguns alumnes han fet voluntariat als cursos d’infantil de l’escola Creixen Povill. Aquest projecte consisteix a ajudar al professorat en les activitats per als més petits. Una altra opció és col·laborar amb la Creu Roja. En aquest cas es tracta de recaptar diners amb l’ajuda de la població d’Olesa per comprar joguines als nens i nenes de famílies amb situacions econòmiques difícils. Per últim, hi ha la possibilitat de col·laborar amb l’associació Espantaocells. En aquest cas, cal ajudar la gent amb diverses discapacitats d’aquest centre amb pacients amb diferents demències. L’alumnat que fa les seves hores de voluntariat amb aquesta entitat ajuda a la gent amb diverses discapacitats mentals en el seu dia a dia.

Els beneficis d’aquest projecte pels alumnes són: fomentar la independència, sortir de l’àmbit escolar, responsabilitzar-se en temes d’horaris i tractar amb diferents tipus de persones (nens petits, gent amb discapacitats, gent amb pocs recursos econòmics…).