La redacció de Creixen Povill Report participa activament en el Cercle d’aprenentatge del segon trimestre

El passat 18 de març es va organitzar el segon cercle d’aprenentatge d’aquest curs 2023/2024 entre diferents centres de tot Espanya. La Sílvia Gonzalez, l’Emma Agudo, l’Alejandra Parente, la Lucia Muñoz i l’Ian Sánchez, cinc alumnes de 4t d’ESO, van representar el conjunt de periodistes de Creixen Povill Report en el segon Cercle d’aprenentatges del curs. En la primera part del Cercle les diferents escoles i instituts van presentar el codi deontològic dels periodistes del centre. 

 

A través del Cercle, l’alumnat va poder compartir diferents opinions i idees amb altres centres RED de Catalunya i Saragossa. En la primera part del Cercle hi havia diverses escoles en una mateixa sala de meet. Aquí es van exposar els diferents codis deontològics i es va parlar d’ètica periodística.  Després les escoles es van dividir en grups, en sales molt més reduïdes, durant quinze minuts, per fer una activitat relacionada amb el tema de l’ètica periodística. En aquest cas es tractava d’analitzar què era més ètic fer: si publicar el contingut d’un vídeo del qual no se sabia si eren certes les imatges o no publicar-lo per prudència i investigar-ne el contingut, tot i perdre llavors l’exclusiva en la publicació. Després de 15 minuts, van tornar tots els centres a la mateixa sala del principi per explicar tot el que s’havia parlat i posar-ho en comú. 

 

Gràcies a aquest Cercle d’aprenentatge, l’alumnat participant va poder aprendre moltes coses i passar una bona estona compartint i debatent el tema de l’ètica periodística.

 

Encara queda un cercle d’aprenentatge més en aquest curs 2023-2024, que es realitzarà a finals del 3r trimestre.