La mort de George Floyd, les repercussions que ha tingut sobre la gent

Tot va començar amb un bitllet suposadament falç de 20 dòlars i va acabar amb la mort de l’afroamericà de 46 anys, després de ser arrestat per la Policia de Minneapolis, Minnesota, EUA

Adrià Puigventos Lumiere de Les Cinc Sénies Report

El dilluns 25 de maig va ser assassinat George Floyd a causa d’asfíxia, com assegura tant l’autòpsia oficial com la familiar. L’autòpsia familiar l’ha dut a terme Michael Baden, exdirector de patologia Forense de Nova York. I que contradiu a la versió oficial de les autoritats del contat d’Hennepin, Minnesota que diu: «no hi ha descobriments que donen suport a un diagnòstic d’asfíxia traumàtica o estrangulament» i que la seva mort va ser causada per malalties coronàries, hipertensió i l’ús de substàncies, que no especifica si són legals o no, que van tenir un efecte tòxic.

Posteriorment a l’homicidi, es va difondre un vídeo que mostra l’arrest de Floyd. Al vídeo es veu un policia blanc, Derek Chauvin, amb el genoll sobre el coll de George mentre ell està esposat i boca avall. Chauvin, de 44 anys va ser detingut i acusat d’homicidi en tercer grau el divendres. La mort de Floyd ha causat controvèrsia arreu del món i gent de diversos països del món s’han unit i s’han manifestat en contra d’aquest i tots els actes racistes. Així com, a les xarxes socials, influències de tot el món han publicat el seu suport i la seva protesta de diverses maneres, com pot ser una ma negra, una foto negra, un text, emojis com aquest: ✊ ? ✊ ? ✊ ? ✊ ? ✊ ? etc.

De la mateixa manera que hi ha hagut molt suport, també ha passat el contrari, Donald Trump està en contra de totes aquestes manifestacions i molta gent se li ha tirat a sobre, de fet, el diumenge a les 23 hores es van apagar els llums de la casa blanca a causa de les protestes i destrosses que estaven fent els manifestants. Cosa que no passava des del 1889. Tot i els aldarulls hi ha hagut partits polítics com Vox que han recolzat a Trump, com es pot comprovar en aquest tuit.

????? NUESTRO APOYO A TRUMP Y A LOS ESTADOUNIDENSES QUE ESTÁN VIENDO CÓMO ES ATACADA SU NACIÓN POR TERRORISTAS CALLEJEROS AMPARADOS POR MILLONARIOS PROGRES. #SPAINSUPPORTSTRUMP PIC.TWITTER.COM/MJJRYB7JVJ— VOX_ES (@VOX_ES) JUNE 1, 2020

I justament això, ha fet que Anonymous tornés i amenacés de filtrar informació sobre Donald Trump, i la veritat sobre el coronavirus, així com imatges de l’àrea 51 o ovnis. A continuació podeu veure el seu comunicat:

De moment ja ha dit que Michael Jackson va ser assassinat i ha filtrat una suposada gravació de a seva última trucada entre Michael i el seu advocat:

Aprofitant aquesta oportunitat, una altra persona s’ha fet passar per Anonymous i ha publicat una suposada foto de Donald Trump despullat, que en realitat és falsa i no és d’Anonymous. La foto és d’Alison Jackson de l’any 2016 abans de que Trump fos president. Ella mateixa ha publicat al seu compte d’instagram la creació i ha dit que era un muntatge.

Però tot això que està passant amb Anonymous, com poden saber si és veritat? Doncs de moment, no s’ha verificat res. Per tant, no ens hem de creure tot el que ens diuen a Internet, Anonymous ni qualsevol compte de Twitter. I és per això, que les autoritats sempre ens recomanen que no difonguem informació sense saber si és certa.

L’única cosa que sí que ha publicat i és certa és una document que recull noms, direccions… d’una xarxa de pedofília i que allà hi estava citada la dona de Trump entre d’altres famosos. Però això no ho ha descobert Anonymous, ja fa anys que estava publicada i filtrada a la premsa. El que passa és que ningú ho sabia i per això Anonymous ho ha aprofitat.

I per concloure aquest article hem fet una enquesta als alumnes de segon de l’institut Les Cinc Sénies per veure què en sabien sobre el tema i que n’opinaven:

GRÀFICA

Primer de tot els vam preguntar si sabien alguna cosa, el vuitanta per cent va el 96% va respondre que sí, alguna cosa en sabien. Només dos persones (3,9%) van dir que no.

GRÀFICA

Després els vam preguntar què en sabien sobre l’homicidi. A continuació hi ha una gràfica on més o menys es pot veure el que en saben: En color groc tenim tota la gent que hi va participar (42) i en color blau el que saben.

A continuació els hem preguntat si són racistes i això és el que han respost:

Només una persona ha dit que sí i les altres han dit que no o bé que una mica però segons ells coses insignificants.

I per últim els em volgut preguntar sobre Anonymous, els hem preguntat si sabien qui era i dels que ens han dit que sí, els hi hem fet aquesta pregunta:

Molta gent creu que la informació que publica Anonymous és certa. La següent pregunta que era “per què?”, la majoria de gent ha dit perquè era el salvador i que era la resistència… I és per això la importància d’aquest com d’altres articles i és que en conclusió, podem dir que no em de confiar en Anonymous, ni en cap font desconeguda.

Si teniu alguna pregunta, dubte, o voleu opinar no oblideu de publicar el vostre comentari!