Cartell de l'obra. Fotografia: Pol Roig

Els estudiants de Secundària van al teatre a veure ‘Assassinat a l’Orient Express’

El clàssic d’Agatha Christie és l’obra principal del Teatre Condal de Barcelona aquesta tardor

Per: Noa Bengoa, Abril González, Carla Gutiérrez

El passat dimecres 27 d’octubre, després de gairebé dos anys sense sortides escolars, els alumnes d’ESO de l’escola Creixen Povill (Olesa de Montserrat) van poder continuar la tradició de l’escola: anar al teatre en horari de nit, de manera optativa. Van anar a veure ‘Assassinat a l’Orient Express’ al Teatre Condal de Barcelona.

Aquesta obra de teatre, dirigida per Ivan Morales i produïda per Focus, està basada en la novel·la de l’escriptora Agatha Christie, escrita el 1934. Des del principi, l’obra de l’escriptora anglesa va ser un referent literari, ja que just després de ser publicada es va traduir a moltes llengües i al cap d’uns anys es va portar als escenaris i a les pantalles.

L’obra se situa a Istanbul, als anys 30 del segle XX. Monsieur Bouc és el responsable de la companyia ferroviària, i Hércules Poirot aconsegueix una plaça a l’Orient Express. Viatjarà a Londres acompanyat de persones de diferent procedència. Un matí, troben un passatger mort, apunyalat en el seu llit: Samuel Ratchett, un home de negocis. Poirot haurà de resoldre el misteri.

En primer lloc cal destacar que el muntatge de l’obra aconsegueix transportar l’espectador a l’indret dels successos. Gràcies als decorats, en obrir-se el teló el públic puja al tren amb els protagonistes de la història. Escenes que mostren l’interior del vagó, que s’il·luminen i es mouen per tot l’escenari. A més, els actors són autèntics professionals, ja que transmeten la tensió i el misteri del que passa als vagons. Podem dir que ‘Assassinat a l’Orient Express’ és una obra teatral que entreté els espectadors i capta l’atenció del públic. 

El misteri i la intriga es mantenen fins al final. També cal afegir que una de les coses que més agrada a l’espectador és, que a diferència d’altres obres, es noten els canvis d’escenografia a través dels instants de música de fons i la foscor dalt l’escenari.   

Tot i així, l’obra dura dues hores. No hi ha cap pausa ni entreacte i, per aquest motiu, es pot fer llarga. En general, tots els alumnes que van assistir al teatre Condal van sortir entusiasmats i a l’autocar de tornada tothom valorava la sortida molt positivament.

L’alumnat de l’ESO assisteix al teatre. Fotografia: Pol Roig