El nou laboratori de l'escola Creixen Povill s'ha estrenat aquest curs 21-22. Fotografia: Instagram de l'escola

Els alumnes de Secundària de l’escola Creixen Povill estrenen nou laboratori

Els estudiants de segon i tercer han estat els primers a fer-lo servir, investigant plantes, cèl·lules i la teoria cinemolecular

Per: Carla Gutiérrez, Noa Bengoa, Abril González

Els estudiants de Secundària de l’escola Creixen Povill (Olesa de Montserrat) han estrenat recentment el nou laboratori de l’escola. L’alumnat de segon d’ESO ja hi ha realitzat alguns experiments a classe de ciències naturals amb l’ajuda del Jordi Cerdeira, el seu professor de ciències. El primer experiment que van fer va consistir a analitzar les cèl·lules: van haver d’agafar una ceba i partir una capa fina. Després, la van posar en el microscopi per poder veure les cèl·lules i segons més tard van tirar un líquid lila per poder veure els nuclis de la cèl·lula. Van fer un segon experiment on, a partir de les diferents plantes que havien estudiat a classe, van poder observar-les i analitzar-les al microscopi. Fent l’experiment van trobar les espores a l’interior d’una planta.

D’altra banda, els estudiants de tercer d’ESO, aprofitant que a classe de Física i Química estan estudiant la teoria cinemolecular, també van baixar a estrenar les noves instal·lacions del laboratori per fer un experiment. Amb l’ajuda de la Cristina Sánchez, la seva professora de Física, van agafar dos gots d’aigua; a un li van posar aigua calenta i a l’altre, aigua freda. A cada un li van ficar un colorant diferent, per així comprovar la velocitat de caigudes i dispersions del líquid. També van agafar un cubell de gel i li van ficar colorant i van poder observar que no es barrejava.

Està previst que els alumnes de primer i quart d’ESO en els pròxims trimestres també utilitzin el laboratori, ja que encara no han fet ús de les noves instal·lacions.