Cala en Porter (Max López)
/

Els alumnes de 4t d’ESO marxen de viatge de fi de curs

La setmana passada els alumnes més grans de l’escola van anar de viatge de final de curs a l’illa de Menorca

La tarda del passat dilluns 27 de maig els alumnes de 4t d’ESO van iniciar el seu viatge de final de curs en direcció Menorca. Un autobús els va portar cap al port de Barcelona per agafar el ferri, on van passar la nit.

El matí de l’endemà van arribar al port de Maó. Tot just arribar, van deixar el seu equipatge a l’hotel per anar a fer una de les activitats previstes: caiac i paddle-surf. Passades unes hores, van anar a dinar a l’hotel i, més tard, van tornar per fer l’activitat que no havien fet al matí. Finalment, van repartir-se les claus de les habitacions per instal·lar-se.

El dia següent, al matí, van agafar un bus en direcció Cala en Turqueta i es van dividir en grups. Un dels quatre grups va començar a l’hípica, per fer el Camí a Cavall. Els altres, cap a la cala, on a més de banyar-se, van dinar. Van fer tots el Camí a Cavall per torns. Tal com comenta el Jan: “Va ser una estona agradable, sobretot quan els cavalls trotaven.” Quan l’últim grup va acabar, van agafar el bus en direcció Monte Toro i, seguidament, al far de Cavalleria. En tornar a l’hotel, van deixar-los temps lliure per banyar-se a la piscina fins a l’hora de sopar.

Alumnes de 4t d'ESO al Far de Cavalleria

L’últim dia, al matí, van agafar el bus per anar a Cala en Bosch, on van agafar un vaixell turístic que els va dur per diferents cales del sud de l’illa. Van fer una parada en una d’elles, Cala Trebalúger, en la qual van banyar-se. Van poder gaudir de tobogans aquàtics incorporats al vaixell i, fins i tot, de snorkel. Un cop acabada la ruta, van agafar el bus per anar al restaurant Cittadella on van menjar pizzes artesanals. Finalitzat el dinar, van sortir als carrers de Ciutadella i van tenir temps per anar de compres per la zona central. Per últim, a la nit després de sopar, van anar a un bar musical on van fer un karaoke. Després, els qui van voler, van anar a la platja per gaudir de les vistes nocturnes.

Com a última experiència, van gaudir d’un dia en vaixell, en el qual molts van aprofitar per dormir. D’altres, en canvi, van passar el temps observant el mar, o jugant a jocs de taula. Segons comenta l’Edurne: “Així com el viatge d’anada es va fer curt perquè podíem dormir en els camarots, el de tornada es va fer una mica llarg.” En arribar a Barcelona, van agafar l’autobús, que els portaria de tornada a Olesa de Montserrat. 

Evidentment, com tots els viatges o convivències, són molt bon moment per reforçar la connexió entre companys i professors en un entorn molt diferent a l’habitual. A molts d’ells el viatge els va servir per passar estones de relax amb els seus amics i amigues. Molts dels alumnes que han anat al viatge fa tretze anys que comparteixen les aules i les activitats escolars i, segons ens van dir, aquesta és una bona manera de tancar aquest període d’escolarització.