'La Passió' es representa a Olesa des de 1538. Fotografia: Abril González

El Teatre de La Passió d’Olesa estrena la nova versió de ‘La Passió i Mort de NS Jesucrist’

El passat 3 d’abril, redactores i redactors del Creixen Povill Report van poder assistir a l’obra en qualitat de periodistes acreditats

Per: Carla Gutiérrez, Noa Bengoa, Abril González, Adrià Fernández i Andrea Santacana

Escena de La Passió. Fotografia: Abril González

El passat diumenge 3 d’abril ens vam estrenar com a periodistes professionals i vam cobrir una de les primeres representacions de ‘La Passió’ d’aquest any. ‘La Passió’ és una representació teatral amb més de 500 anys d’història, que narra la passió de Jesús. Es representa a la nostra vila des de 1538. Enguany, l’equip n’ha fet una nova versió: ara té una durada de dues hores, amb un descans de quinze minuts (un entreacte que divideix la peça en dos actes), en lloc de les quatre hores de la versió anterior, que tenia tres actes. S’han eliminat moltes escenes, i s’han quedat amb els moments més essencials de la vida de Jesús.

Els directors d’enguany són en Joan Gil i en Xavi Povill, a qui vam poder entrevistar, juntament amb l’Ignasi Campmany, un dels actors de l’obra.

Una de les coses que més sorprèn l’espectador són els decorats, ja que estan tan ben fets que et transporten a l’època on passa cada escena. D’altra banda, val la pena destacar la professionalitat de tots els actors i actrius, sobretot tenint en compte que molts d’ells són amateurs, gent del poble que per tradició participa de l’obra, i no es dediquen professionalment al món del teatre. Cada un d’ells et transmet tot el que sent i això fa que sigui fàcil endinsar-te a l’obra. 

En finalitzar l’obra, vam poder parlar amb alguns dels assistents a l’espectacle i demanar-los l’opinió. Una espectadora que havia tingut l’oportunitat de veure les dues versions va explicar: “Entre aquesta i l’altra versió, prefereixo la primera, ja que en la nova es perden moltes escenes que considero importants. Tot i que aquesta també m’ha agradat molt”.

L’obra està molt ben representada, ja que veient-la pots aprendre molt sobre la història de Jesucrist: conèixer la seva vida i la transcendència que va tenir. I, tot i que se’ns va fer un pèl llarga, la recomanem perquè és una obra que t’ajuda a entendre la vida de Jesucrist d’una manera entretinguda i amena. Us animem a anar-hi alguna vegada perquè val molt la pena. A més, d’aquesta manera donareu suport a la cultura, tan afectada durant els mesos de pandèmia.