Carla Sala, Noa Peso, Irina Rodríguez, Marta González
Cadascú té un llibre que l’ha marcat en algun moment. Descobrim alguns dels llibres que ha marcat la gent d’Olesa de Montserrat.
Com que aviat arriba la diada de Sant Jordi, l’equip de reporteres de l’escola Creixen Povill Report hem sortit al carrer a preguntar als olesans i olesanes quin ha estat el llibre de la seva vida, és a dir, quin llibre els ha marcat profundament. Després d’aquest estudi, hem obtingut diferents respostes.
A la primera persona entrevistada a qui vam preguntar ens va dir que el llibre que més l’havia marcat era Las meditaciones de Marco Aurelio. També ens vam interessar pel tema del llibre i ens va explicar que parlava sobre filosofia. El llibre filosofava sobre la vida, sobre les decisions, sobre el que et pot passar a l’hora de prendre decisions. Per últim, li hem demanat què va ser el que més li va agradar del llibre i ens va respondre que és un llibre que s’ha escrit fa molts anys i l’autor va ser una persona important per la història de la filosofia
A continuació, fem les mateixes preguntes a un altre vilatà d’Olesa. Ens va comentar que el llibre que més li havia marcat era un que es titulava Love Story, del qual també hi ha una pel·lícula. Aquesta persona entrevistada va voler llegir aquest llibre ja que era jove i li interesaven els llibres romàntics. L’argument del llibre parlava sobre una parella impossible. Els protagonistes eren joves i tenien una relació que no els era pas fàcil.
Una altra persona que ens va donar el seu punt de vista sobre el llibre que l’havia marcat, ens va parlar del Psicoanalista. Se’l va llegir perquè una companya de la feina li va recomanar i des del primer moment li va cridar l’atenció, ja que era d’intriga. L’argument del llibre parla d’un psicoanalista que rep un missatge on li informen que en una setmana s’ha de suicidar. La trama comença aquí, quan comença a investigar qui li ha enviat aquest missatge i per què volen que se suïcidi. La noia ens va dir que li va agradar tot el llibre en general, però que el final és el que més li va impactar i agradar de la novel·la.
L’última persona entrevistada ens va dir que s’estava llegint un llibre sobre un diplomàtic que havia estat ambaixador en diversos països: Inocencio Arias Salgado. S’hi va fixar per l’escriptor del llibre, ja tenia llibres d’aquest autor. És un llibre de contingut polític, un assaig de política. Parla de tots els presidents de totes les nacions. Aquest olesà després de llegir-se el llibre d’Inocencio Arias Salgado, diu que tot el que explica és veritat, que li agrada el llibre perquè no és de ficció, sinó que parla de fets reals.
Està clar que cadascú té les seves preferències i que hi ha llibres per triar i remenar. Aquesta és la grandiositat de la literatura.