//

El futbol professional a Olesa va a l’alça

Diversos jugadors de futbol d’Olesa de Montserrat han arribat al món professional

Lucia Muñoz, Júlia Mas, Jana González i Iker Carrasco

Fran Grima, Adrián Miranda, Victor Gomez, Raul Garcia De Haro… són alguns dels futbolistes olesans que han arribat a debutar en equips de futbol de primer nivell. 

Francisco Grima Aguilera és un jugador del UD Eivissa. Té 36 anys i va néixer el 5 de febrer del 1987. La seva posició és lateral dret. Ell va començar jugant als 6 anys a l’EFO a l’equip del poble. Va començar a seguir el món del futbol ja que a casa veia molts partits i el seu pare i el seu germà li van donar la iniciativa de jugar-hi. Ha tingut una carrera futbolística molt bona. Ha jugat al Terrassa FC fins al 2007, a la UE Sant Andreu fins al 2008, a l’Atlético Baleares fins al 2009. Va tornar a la UE Sant Andreu fins al 2010. Després va jugar en el filial del RCD Espanyol fins al 2011. Per tercer cop va tornar a la UE Sant Andreu fins al 2012. Va estar uns 3 mesos sense equip fins que al 2012 va tornar al Terrassa FC. Després va donar el pas al CF Badalona fins al 2017, quan el va fitxar el RCD Mallorca. Allà va jugar 5 mesos entre els quals va estar prestat a la UCAM Murcia un mes i quan va tornar del préstec el va fixar la UD Eivissa on va estar des del 2018 fins aquest any, que l’ha fixat el CD Badajoz. Els seus referents com a futbolista sempre han estat Ronaldinho, Ronaldo Nazário i Luis Enrique. 

Adrian Miranda Nieto és un jugador del Cádiz. Té 20 anys i va néixer el 26 de abril del 2003. L’Adrian va ser alumne de l’escola Creixen Povill durant els seus anys d’educació infantil, primària i secundària. La seva posició és de defensa central. Va començar a jugar al futbol sala Olesa, a l’equip del seu poble, amb 3 anys. La seva família sempre ha estat molt aficionada al futbol, així que el futbol sempre ha estat present en la seva vida. Van ser els seus pares els que li van ensenyar el que era un pilota de futbol, i des de llavors no s’ha separat mai d’ella. Ell es va sentir privilegiat de poder fer el que més li agradava, i a més, de poder intentar complir un somni a nivell professional. A més, es va sentir molt bé amb si mateix per tot el procés que implicava aquesta convocatòria. Ha tingut una carrera futbolística ascendent. Va començar al futbol sala amb l’Olesa de Montserrat. Després va passar al futbol de camp, començant a l’Esparreguera, després al Santboià, l’Igualada, el Cornellà, l’Espanyol (on va estar sis anys). Després va decidir provar noves experiències i va anar a Suïssa, on va jugar al SC YF Juventus Zürich. A mitja temporada, va anar a Eivissa, a la peña Deportiva i ara, en el mercat d’estiu, va obtenir la convocatòria pel Cádiz CF, l’equip al qual pertany actualment. Encara que el seu somni sempre ha sigut debutar a la primera divisió i consolidar-se allà. El seu referent sempre ha estat Cristiano Ronaldo. Els hàbits del jugador a nivell professional li van inspirar molt al llarg de la seva trajectòria i encara ho fan avui en dia.També ha jugat a la selecció espanyola, quan era cadet de primer any amb només 15 anys. Va ser una experiència única i aquell dia va complir un altre somni, vestint la samarreta del seu país i sent un dels escollits per representar-lo.

Imatge de Fran Grima i Adrian Miranda