Exterior de la botiga Fleca Vives. Font de la imatge: Emma Agudo
//

Després de 35 anys el forn Vives segueix fent pa artesanal

Un dels negocis familiars més antics d’Olesa encara ofereix el seu servei al públic

Alba Martínez, Germán Sánchez, Emma Agudo i Silvia González

El forn Vives, després de 35 anys, segueix en peu elaborant uns pans i unes pastes artesanals de molt bona qualitat per a tots els olesans i olesanes. Aquest establiment és familiar, ja que el pare de l’actual forner va inaugurar aquest comerç fa més de tres dècades.

Un negoci familiar de pa i pastes, inaugurat fa uns anys pel pare i ara portat pel fill i altres treballadors, ofereix productes artesans de gran qualitat. El pa és el producte estrella, juntament amb la brioxeria artesanal, com ara ensaïmades, croissants, donuts… Aquests productes són venuts a clients de tot tipus (gent gran, adolescents, famílies…), malgrat que no tenen productes per a les persones diabètiques ni les que tenen al·lèrgies (gent celíaca, gent amb al·lèrgia als fruits secs…). El negoci va continuar funcionant sense parar durant l’època difícil dela pandèmia, amb les corresponents mesures del covid. 

Els productes són fets a mà cada nit i venuts el dia següent. A més a més, la qualitat del pa artesà és superior a la del pa que venen els comerços de 24 hores. El futur del negoci depèn de les vendes que continuï fent en els propers anys, malgrat que actualment la seva localització no és tan bona com era en el moment de la seva creació, quan el centre de la vila era més petit i tothom hi acudia.