/

Barcelona 24h, el musical que no et pots perdre!

Per FEDAC Sant Andreu Report

L’obra et canviarà la manera en què veus com estàs aprofitant la vida

Els redactors i redactores de Fedac Sant Andreu Report han tingut l’oportunitat d’assistir a l’assaig i a l’estrena del musical Barcelona 24h.

https://youtube.com/watch?v=T5G66CbZxKo%3Ffeature%3Doembed%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

En aquest musical se segueix la vida de quatre joves. Una fotògrafa que ho ha deixat amb la seva parella coincideix amb un noi romàntic, fanàtic de les pel·lícules d’en Hugh Grant. Una pija de Sarrià decideix independitzar-se i un noi ambiciós decideix fer una pausa per comprar un Kinder Bueno. 

A més hem pogut preguntar a persones que han assistit al musical què els ha semblat i tots coincideixen en que el recomanarien.

També hem pogut entrevistar els actors i el creador d’aquest musical.  Vam entrevistar en Pau Barbarà Mir (creador), l’Àlex Sanz (actor) i la Laia Fontan (actriu). 

Entrevista a l’Àlex Sanz i la Laia Fontan:

Com ho heu viscut a l’hora de preparar l’obra de teatre? Us havíeu plantejat en algun moment posposar-la?

Àlex: En principi l’havíem de fer el març del 2020, abans que arribés la COVID-19 i just quedava una setmana per presentar-la i ens van confinar. Aleshores ho vam anar posposant uns dies, però es va allargar i fins a l’octubre no la vam poder fer aquí al Gaudí.

En el vostre dia a dia, també aneu amb pressa? 

Laia: Jo crec que sí, està bastant de moda anar amb pressa. És com un estil de vida ara mateix, és bastant característic de la gent com vosaltres, la que va a la Uni o la que va a treballar.

Creieu que això passa només en les grans ciutats?

Laia: Sí, jo sóc de poble per exemple. I jo al poble vaig súper tranquil·la i no tinc pressa; en canvi, vinc aquí a Barcelona i m’ofego.

Àlex: Jo també. Jo tampoc sóc d’aquí però reconec que molts cops he de parar i dir “calma”. De vegades quan me’n vaig al meu poble, com estic molt acostumat a estar aquí i anar sempre amb el “coet al cul”, de sobte arribo allà i tinc el ritme aquest frenètic, estic allà i penso: “aquí ja no cal”. Costa molt habituar-se perquè estic acostumat a això, a la marxa.

Com manteniu la veu bé pel dia de la funció? 

Laia: Amb infusions de farigola.

Àlex: Infusions de farigola i mel. I jo intento no parlar molt durant el dia per tenir veu a la nit. Tapar-te ara que és hivern.

Laia: No cridar, escalfar la veu, veure molta aigua, no sortir de festa.

Àlex: No fumar. Ser una mica responsable i ser conscient.

Entrevista a en Pau Barbarà Mir:

D’on va sortir la idea de fer aquesta funció?

La idea va sortir de la meva vida, dels meus amics i de tota la gent de la meva edat. De fer un musical des de quan baixem a comprar al súper a quan no superem a la nostra ex i ens costa conèixer algú.

Va ser fàcil per tu escriure el musical?

He estat escrivint aquesta obra durant quatre anys, vaig començar amb un piano de quaranta euros de Wallapop de broma i, de sobte, em vaig adonar que tenia un musical en sèrio, i vaig tenir l’oportunitat i ho vaig poder representar.

Tens alguna idea més en ment?

Tinc la idea de fer un musical històric d’Espanya amb música trap.