Avaluem la nostra experiència com a redactors i redactores del projecte Revista Escolar Digital

Després de gairebé nou mesos fent de “periodistes”, fem balanç de la tasca que hem dut a terme

Per: Redacció Creixen Povill Report

En primer lloc, l’experiència d’aquesta assignatura ha estat, en general, força positiva i satisfactòria. Entre les coses que més ens han agradat destaquem: veure publicats els nostres propis textos a la revista digital de l’escola; cobrir algunes activitats de fora del centre, com per exemple, l’entrevista a l’alcalde del nostre poble o l’estrena de la nova versió de La Passió. 

D’altra banda, el que ens ha costat –tot i que el resultat ha estat positiu– és fer les transcripcions de les entrevistes i la realització dels podcasts. Això últim no ens ha estat gens fàcil, perquè ens ha costat habituar-nos a aquest gènere periodístic d’àudio. Ens sentíem més còmodes en el format escrit perquè és més fàcil revisar-lo i reescriure’l si t’has equivocat, mentre que en el format oral, si t’equivoques no pots tornar enrere i costa més l’equilibri entre l’espontaneïtat i el text preparat que requereix aquest gènere.

Pensem que és un projecte motivador i que val la pena de seguir. Per començar, ens ajuda als alumnes a plasmar per escrit les nostres pròpies idees i ens obliga a escriure (que és una de les tasques que sovint costa a molts alumnes de secundària). Creiem que durant els cursos de 1r, 2n i 3r es treballa de manera més teòrica tota la tècnica d’expressió escrita, i a 4t, a través de la matèria de Periodisme, poses a la pràctica tot el que has après. Així mateix, aprens a expressar les teves opinions i les teves inquietuds a través d’articles, crítiques… 

Un altre aspecte que valorem molt positivament és que hi ha molt marge de creativitat a l’hora de publicar textos. D’aquesta manera, hem dut a terme idees que han anat sorgint al llarg dels trimestres. Per exemple, per Sant Valentí vam fer participar els nostres companys de secundària enviant-nos textos d’amor anònims dedicats a alguna persona. I per Sant Jordi vam demanar que ens enviessin haikús de tema lliure.

Tot el nostre treball al llarg del curs ha estat recompensat amb la publicació d’un dels nostres textos al diari la Vanguardia. També el diari La Bústia, una publicació d’àmbit comarcal, es va fer ressò a principi de curs de la nostra participació al projecte Revista Escolar Digital. I fins i tot, algun dels membres de la nostra redacció s’ha animat a seguir els estudis de periodisme més endavant!