Els alumnes de 2n d'ESO ens parlen sobre les pantalles. (Font de la imatge: pròpia)

Com ha estat treballar un any amb ordinadors

/
63 visites

Els estudiants de 2n d’ESO opinem sobre els avantatges i inconvenients d’estudiar i treballar amb pantalles

Aquest any hem introduït els ordinadors a les nostres classes, hem fet servir llibres digitals i diverses plataformes. A les portes de l’acabament  d’aquest curs veiem uns avantatges i uns inconvenients. Tot seguit us els exposem.

Un dels principals avantatges de treballar amb llibres digitals és la menor càrrega a la motxilla, ja que no fa falta portar cada dia llibres i llibretes de cada assignatura. Això fa que hagin disminuït els mals d’esquena de molts alumnes, que ja no es veuen obligats a carregar tant de pes. Gràcies al fet de tenir els llibres digitals a l’ordinador no cal portar el pes que cada dia portàvem. 

Un altre avantatge és que no cal escriure massa a la llibreta, perquè ara, en treballar digitalment amb els ordinadors, no fem tants treballs escrits a mà i els fem en línia. Aquest fet facilita molt la nostra vida i redueix el cansament a la mà, ja que abans passàvem moltes hores escrivint a la llibreta.

Un dels principals inconvenients  de treballar amb ordinadors és que, a causa de les hores que passem a l’escola davant d’una pantalla d’ordinador,  els nostres ulls pateixen molt. Els nostres ulls mai van estar pensats per mirar pantalles i menys durant tantes hores. El salt de treballar amb llibres a treballar a través d’ordinadors a l’escola ha estat notable i si ja a casa passàvem estona amb els aparells amb pantalla, ara el temps diari exposats a pantalles ha augmentat. De fet, el problema no és el temps que treballem digitalment a l’escola, sinó el fet d’augmentar aquest temps a casa. Els ulls noten el cansament, la fatiga de tantes hores. Fins i tot hi ha hagut dies que ens hem arribat a sentir una coïssor ben forta als ulls. 

Un altre dels inconvenients és que pensem que ha disminuït l’atenció a classe. A l’aula pots estar mirant el correu, una pàgina de Google o fent coses que no toquen fer, i això fa que no posis atenció i provoca que els teus resultats disminueixin i aprenguis menys. Per això hi ha gent que no aprèn a classe, perquè està en un lloc que no ha d’estar. 

La nostra valoració general sobre aquest tema és que encara que el treball amb ordinadors suposi alguns problemes, ens aporta més avantatges i veiem que això serà el futur i que ens hi hem d’adaptar i buscar solucions a tots els inconvenients.

Redactor Junior

El més recent