imatge proporcionada per Paris Téllez
En Paris en una de les seves proves. (Font de la imatge: Paris Téllez)

Paris Téllez: “El millor crec que encara està per arribar”

/
134 visites

L’alumne de 4t d’ESO de l’Escola Povill i medallista de patinatge ens parla sobre la seva passió per l’esport i ens explica algunes anècdotes amb els patins

Paris Téllez Rotllant és un esportista que compta al seu palmarès amb una gran quantitat de medalles i copes de patinatge, tant nacionals com comarcals -concretament té en la seva vitrina 22 copes i més de 22 medalles-. És una jove promesa d’aquest esport, tant a nivell de Catalunya com a nivell estatal. L’hem entrevistat.

Per quin motiu, Paris, vas decidir que volies practicar aquest esport i no un altre com el futbol o el bàsquet, que són els que acostumen a practicar els nens? I amb quina edat vas començar la seva pràctica?

El motiu és una ximpleria. Des d’abans que jo nasqués, la meva germana ja practicava patinatge. Vaig dir-me a mi mateix que m’agradava el que feia ella, i que volia fer-ho jo també i per aquest motiu vaig decidir començar en aquest món. I d’això deu fer uns 11 o 12 anys, quan tenia uns quatre. 

Recordes la teva primera competició? 

Doncs sí, recordo que estava molt nerviós. Era molt petit, no recordo exactament l’edat que tenia, però sí que me’n recordo que era tan petit que fins i tot el podi era molt més gran que jo.

Has tingut algun patinador o patinadora professional que t’hagi motivat o inspirat en la pràctica d’aquest esport? 

El patinador professional que m’inspira practica patinatge sobre gel, i és el conegut Javier Fernández. Ell ha aconseguit arribar a dalt de tot en aquest esport amb el màxim esforç, ha quedat per davant de molta gent que hauria pogut superar-lo, gent amb molt talent; i a través del treball dur i la constància i l’esforç ha aconseguit quedar per davant de tots ells.

Un altre patinador, també professional, seria Luca Lucaroni, que és un patinador italià que ha guanyat un munt de mundials, que sempre ha estat a dalt de tot. Simplement és el millor, i no pot fer més coses perquè ja ho té tot.

Quina ha estat la teva pitjor i la teva millor competició?

La pitjor competició diria que l’última que he fet, deu fer un parell de mesos. No per falta de nivell, sinó que crec que hauria pogut fer més, fer-ho millor. Vaig sortir decebut, ja que vaig tenir moltes caigudes, errors estúpids i si ho hagués fet bé podria haver guanyat.

La millor competició de totes va ser la del campionat d’Espanya que es va celebrar el 2019, perquè vaig fer tot el que vaig poder, vaig donar el millor de mi, vaig fer-ho tot bé i vaig sortir molt content d’allà. La posició no va ser la millor, vaig quedar el 13è, però tant el meu entrenador com jo vam sortir feliços d’aquella competició.

Canviant de tema, recordes quina ha estat la teva millor i pitjor experiència o anècdota relacionada amb el patinatge?

La pitjor seria la vegada que em vaig lesionar. Vaig estar moltíssim temps sense poder entrenar. Vaig haver d’estar lluny de la competició i veure com els altres feien patinatge. Això em va portar problemes més tard ja que anava més endarrerit que els altres i no havia avançat tant com altres companys. El millor crec que encara estar per arribar, però si hagués de quedar-me amb alguna anècdota, seria la primera vegada que vaig anar al campionat d’Espanya. No va ser aquí a Catalunya, sinó que va ser a Santander. Vaig passar-ho genial, ho vaig gaudir i la veritat és que no ho vaig fer gens malament; si m’hagués de quedar amb una experiència molt bona sens dubte seria aquesta.

Quants dies a la setmana entrenes i durant quantes hores? Quan comença la temporada de competició entrenes més?

A la setmana entreno 5 o 6 dies, depèn de la setmana, i unes 3 hores al dia. I durant l’època de competició no entreno més, però potser fem un entrenament extra per acabar de polir alguns detalls tècnics.

Has de seguir algun tipus de dieta?

M’han dit moltes vegades que hauria de començar a fer-la, però quan penso que he de complir una dieta, que he de menjar sempre el mateix… no crec que sigui capaç d’aguantar sense poder menjar el que m’agrada quan em vingui de gust.

A quin club  de patinatge pertanys? Sempre has estat al mateix club?

Entreno al CPA Olesa i al CPA Sabadell. No sempre he estat aquí, he estat a molts altres: el CPA Masquefa, a Sant Pere de Ribes, al Pla del Penedès, al Pineda, a Molins de Rei i, finalment, vaig acabar al CPA Olesa.

Com són les competicions? Quins estils practiques?

Les competicions es basen només en campionats, no en lligues. Principalment passes del campionat provincial a l’autonòmic, i de l’autonòmic al nacional. I a partir del nacional, la selecció agafa alguns patinadors pel campionat d’Europa i alguns pel Mundial.

Els estils de patinatge que faig són individual, artístic i lliure -que és el que més es reconeix al món del patinatge. Després també estan les figures obligatòries que actualment s’estan abandonant molt, ja que són força avorrides. Els clubs cada vegada les estan deixant més de costat i en el meu club també es nota. L’estil que se’m dóna millor és l’individual-artístic.

Moltes gràcies per haver-nos deixat una mica del teu temps per poder entrevistar una jove promesa com tu, Paris. Et desitgem sort en les properes competicions.

Gràcies a vosaltres.

Redactors Juniors

,

El més recent