La pandemia ha afectado a la salud mental de los jóvenes. (Fuente de la imagen: unsplash.com)

Sobre les conseqüències de la Covid-19 pels adolescents

/
85 visites

Actualment, i després d’un any de l’inici de la pandèmia, les restriccions que impedeixen la vida normal i habitual de les persones segueixen vigents

La COVID-19 ha canviat les nostres vides. Entre les moltes limitacions i restriccions que encara són presents al nostre dia a dia, hi ha la prohibició de les trobades de més de sis persones que pertanyen a diferents grups bombolla. I això, per als adolescents significa una restricció heavy en la nostra socialització, en la nostra relació amb els companys i amics, que és essencial pel nostre desenvolupament.

Des d’aquest punt de vista de la socialització, els adolescents sentim que, en moltes ocasions, la COVID-19 ha influït molt negativament en la nostra salut mental. Les restriccions municipals o comarcals que fa mesos que duren limiten el contacte entre amics de diferents poblacions. Això sovint ens ha causat moments de solitud i desmotivació. D’aquests temes derivats de la no-relació amb els amics i aquests sentiments que se’n deriven, tot just se n’ha començat a parlar ara i cal que els adults en siguin ben conscients. Els adolescents ens sentim sovint sols, malgrat l’ús constant que fem de les xarxes socials per a comunicar-nos i relacionar-nos amb els amics. És evident que una pantalla no substitueix mai les relacions personals presencials.

De la mateixa manera, també la pandèmia i les seves restriccions han fet que s’aturessin moltes extraescolars dels joves. Molts adolescents practiquem esports o d’altres activitats fonamentals pel nostre creixement i la nostra salut, tan física com mental, ja que aquestes activitats sovint també són un bon moment per trobar-nos i socialitzar amb els amics.

La COVID-19 està afectant d’una manera o altra tots els grups d’edat. I tot el que està comportant aquesta pandèmia a nivell emocional és molt important i creiem que se n’està parlant poc. 

Redactors Juniors

, ,

El més recent