DURANT L'ENTREVISTA LA SARA ENS MOSTRA ALGUN DELS SEUS DIBUIXOS. (FONT DE LA IMATGE: GEMMA SÁNCHEZ)

Sara Samper: “Encara no tinc un estil definit”

/
214 visites

L’alumna del Povill ens parla de la seva passió pel dibuix i ens mostra alguna de les seves creacions

La Sara Samper, a banda de ser estudiant de secundària a la nostra escola, en el seu temps lliure és una gran artista. Té molta experiència dibuixant i ens vol compartir part d’aquesta. En aquesta entrevista ens revela artistes que l’han influït i que li agraden.

Quin talent ocult consideres que tens, Sara?

Tothom diu que el meu talent és el dibuix però jo no ho considero un talent ocult. En primer lloc perquè no és ocult, moltes persones el coneixen. I, en segon lloc, perquè no he nascut amb aquest talent, sinó que l’he anat aprenent i practicant. Jo ho consideraria més una habilitat.

Com i quan creus que vas descobrir aquesta habilitat per primera vegada?

Sempre he dibuixat, però fa 5 o 6 anys vaig descobrir l’Estudi Original. És un estudi de dibuix d’aquí mateix, a Olesa. I és on vaig començar a dibuixar i on vaig aprenent a poc a poc a base d’anar a les classes.

Creus que en un futur pots dedicar-te a això que tant t’agrada o a alguna feina relacionada?

La veritat és que sí, que és el que m’agradaria fer, però encara no sé quina modalitat seguir, ja que hi ha moltes opcions diferents de feina, i no sempre s’ensenyen a l’escola o no apareixen a internet. 

Què és el que et motiva a seguir dibuixant?

Això depèn de cada època, però bàsicament quan dibuixo em sento lliure d’expressar el que jo vulgui, ja que puc crear qualsevol cosa.

La taula de treball de la Sara quan dibuixa. (Font de la imatge: Instagram @moonsketch._)

Tens alguna influència en aquesta passió?

Al llarg del temps que porto dibuixant he tingut diversos ídols. Els actuals són uns dibuixants que segueixo a Instagram, uns influencers. Un d’ells té la meva edat i una altra és una noia que també em motiva molt i que és d’Olesa.

Quin tipus de tècnica t’agrada més (escultura, pintura, dibuix…)?

M’agrada molt experimentar amb diverses tècniques. M’agrada molt quan faig art en blanc i negre, difuminat amb grafit. També he començat a experimentar amb carbó i tinta i m’ha agradat bastant. Últimament estic aprenent a pintar amb pintura sòlida, acrílica, aquarel·la i a l’oli.

Una de les il·lustracions que la Sara té penjada a l’Instagram. (Font de la imatge: @moonsketch._)

Quin estil t’agrada més o utilitzes normalment?

Amb els estils també m’agrada variar bastant, perquè encara soc bastant jove i no tinc un estil definit. Per exemple, m’agrada l’estil de Gustav Klimt o l’estil  del seu deixeble, Egon Schiele. Però sobretot m’agrada experimentar amb els estils. 

Alguna vegada has tingut un bloqueig artístic ?

Sí, moltíssimes vegades. És molt frustrant, però, d’alguna manera, és bo per a conèixer-se a un mateix. Un bloqueig artístic es pot manifestar de moltes maneres diferents. Per exemple, pot ser de no saber què dibuixar o que no t’agradi res del que dibuixes. Cadascun t’afecta d’una manera diferent. Però jo penso que tot això t’ajuda a aprendre i avançar. 

Què fas per a sortir d’aquesta situació? 

Normalment, el que faig és buscar el motiu pel qual tinc aquest bloqueig, perquè sovint és per una raó externa. He intentar veure què puc fer en aquests casos i, a vegades, faig dibuixos d’anatomia per a practicar, o altres vegades serveix deixar de dibuixar durant un temps i fer un petit repòs. Tot això m’ajuda.

Per cert, totes les teves il·lustracions les podem trobar enlloc?

Sí, vaig penjant alguns dels meus dibuixos al meu Instagram.

Redactor Junior

El més recent